Bestuur en organisatie
Bestuur van het ondernemersfonds
Een doeltreffend bestuur van het ondernemersfonds rust op de pijlers van onafhankelijkheid, expertise en transparantie. Deze kernbegrippen vormen de essentie van een goed functionerend bestuur dat in staat is de belangen van de betrokken ondernemers op een integere en effectieve wijze te behartigen.
Onafhankelijkheid is de hoeksteen van een gezond bestuur. Het betekent dat bestuursleden vrij moeten zijn van externe invloeden die hun objectiviteit kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen zij autonome beslissingen nemen die in het belang zijn van het fonds en de bijbehorende ondernemers.
Expertise is eveneens van groot belang. Een bestuur dat beschikt over relevante kennis en ervaring binnen de sector waarin het fonds opereert, kan adequaat inspelen op uitdagingen en kansen. Dit draagt bij aan de effectiviteit en duurzaamheid van het ondernemersfonds.
Transparantie is cruciaal om het vertrouwen van deelnemende ondernemers te behouden. Een open
communicatie over besluitvormingsprocessen, financiën en resultaten schept duidelijkheid en versterkt de
betrokkenheid van belanghebbenden. Het creëert een
omgeving waarin ondernemers zich gehoord voelen en kunnen bijdragen aan het succes van het fonds.
Het bestuur wordt gevormd door:
Frank Voss
Voorzitter
06 – 53929650
Hugo van Osch
Secretaris
Chantal Wentholt
Bestuurslid
Kurt de Haas
Penningmeester
Organisatie
De organisatiestructuur van het ondernemersfonds in Deurne is zorgvuldig vormgegeven om een effectieve en inclusieve besluitvorming te waarborgen. Het Stichtingsbestuur draagt zorg voor het financiële beheer. Zij zorgen voor een transparante financiële structuur, de administratieve verwerking van bestedingsaanvragen, toetsing van rechtmatigheid van bestedingen, het contact met de gemeente en het stimuleren van organisatie en kennisuitwisseling.
Direct onder het bestuur fungeert de Adviesraad met een brede vertegenwoordiging van de verschillende gebieds- en
sectorbelangen als een cruciale schakel. Binnen de Adviesraad worden kennis en praktijkervaringen gedeeld. En de Adviesraad controleert het bestuur en functioneert als klankbord. De adviesraad adviseert het bestuur over gemeentebrede investeringen.
Dit zijn investeringen met een gebieds- en/of sectoroverstijgend karakter. Iedere initiatiefnemer kan een plan indienen bij de Adviesraad. De gebieds- en sectorvertegenwoordigers in de Adviesraad kunnen ook zelf een plan indienen. Er wordt besloten op basis van unanimiteit. Gebieden die niet participeren in gemeentebreed maken geen deel uit van de stemming.
De basis van de organisatiestructuur wordt gevormd door alle Trekkingsgerechtigden. Dit brede spectrum van ondernemers binnen Deurne profiteert direct van de initiatieven en activiteiten van het fonds. Door deze bottomupbenadering wordt de betrokkenheid vergroot en ontstaat er een levendige en dynamische samenwerking tussen het Bestuur, de Adviesraad en alle Trekkingsgerechtigden.
De drie trekkingsgebieden
Stichting Parkmanagement Peelland, Stichting Centrummanagement Deurne en Stichting Buitengebied Deurne zijn de drie trekkingsgebieden van het Ondernemersfonds.